Вівторок, 19.03.2024, 12:23
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Полтавський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Рецепти наших батьків

Рецепт пасхального кулича

Інгредієнти:

  1. Дріжджі свіжі (сухі краще не використовувати) 50 гр.

  2. Молоко 1 / 2 літра

  3. Борошно 1 кг.

  4. Цукор 350 гр.

  5. Яйця 6 шт. середніх або 5 великих

  6. Вершкове масло 200 гр. розм'якшене!

  7. Ванільний цукор 1 пакетик

  8. Цедра апельсина

  9. Ізюм 200 гр. за бажанням

  10. Коньяк 5-6 ст.л.

Рецепт приготування паски:

  1. Молоко злегка підігріти, щоб воно було температури трохи вище кімнатної.

  2. У теплому молоці розчинити дріжджі ретельно.

  3. До розчиненим дріжджів додати півкілограма борошна, розмішати, накрити чистим рушником і поставити в тепле місце підходити.

  4. Жовтки акуратно відокремити від білків.

  5. Білки збити за допомогою міксера в пишну білу масу.

  6. Жовтки ретельно розтерти з цукром.

  7. Орієнтовно через 40-50 хвилин, коли опара значно збільшиться в об'ємі, додати жовткова-цукровий масу, розм'якшене вершкове масло, ретельно перемішати.

  8. Акуратно викласти в тісто білкову піну, перемішати.

  9. Висипати в тісто залишилися півкілограма борошна, акуратно вимісити руками, викласти в каструльку, накрити рушником і знову поставити в тепле місце на годину.

  10. Цедру апельсина дрібно нарізати, родзинки потримати в окропі близько 30 хвилин, щоб він гарненько набряк. У подрібнену апельсинову цедру і розпарений ізюм додати коньяк і ванільний цукор, ретельно перемішати.

  11. Ізюм викласти в тісто, перемішати, знову поставити в тепле місце не менш ніж на годину.

  12. Форму для паски змастити вершковим маслом, викласти тісто, щоб воно закривало форму лише на одну третину.

  13. Залишити тісто у формі на півгодини на плиті, щоб воно ще злегка підійшло.

  14. Випікати паску в розігрітій духовці до готовності. Час випікання залежить від розміру форми.

  15. Для глазурі збийте білок з цукром (на 1 білок 1 / 2 ст. Цукру) і полийте нею паску.

  16. Зверху паску можна посипати маком, подрібненими горіхами, кондитерської посипкою.






Варення з кульбаби (рецепт Віти Рижкової)

Інградієнти: 400 голівок кульбаби; 2 лимона; 1,5 кг цукру;  1л.води

Приготування:   лимони разом зі шкуринкою порізати і варити 10 хв.з квітками кульбаби, настоювати добу- потім масу відчавити, настій процідити, додати цукор і варити до готовності,гаряче варення розлити в банки








Спецформування
Послуги ON LINE
Інформ ресурси
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Авторизація
| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
ПРИЄДНУЙТЕСЬ !
Корисні посилання