Рецепти наших батьків
Рецепт пасхального куличаІнгредієнти: Дріжджі свіжі (сухі краще не використовувати) 50 гр. Молоко 1 / 2 літра Борошно 1 кг. Цукор 350 гр. Яйця 6 шт. середніх або 5 великих Вершкове масло 200 гр. розм'якшене! Ванільний цукор 1 пакетик Цедра апельсина Ізюм 200 гр. за бажанням Коньяк 5-6 ст.л.
Рецепт приготування паски: Молоко злегка підігріти, щоб воно було температури трохи вище кімнатної. У теплому молоці розчинити дріжджі ретельно. До розчиненим дріжджів додати півкілограма борошна, розмішати, накрити чистим рушником і поставити в тепле місце підходити. Жовтки акуратно відокремити від білків. Білки збити за допомогою міксера в пишну білу масу. Жовтки ретельно розтерти з цукром.
Орієнтовно через 40-50 хвилин, коли опара значно збільшиться в об'ємі,
додати жовткова-цукровий масу, розм'якшене вершкове масло, ретельно
перемішати. Акуратно викласти в тісто білкову піну, перемішати.
Висипати в тісто залишилися півкілограма борошна, акуратно вимісити
руками, викласти в каструльку, накрити рушником і знову поставити в
тепле місце на годину. Цедру апельсина дрібно нарізати,
родзинки потримати в окропі близько 30 хвилин, щоб він гарненько набряк.
У подрібнену апельсинову цедру і розпарений ізюм додати коньяк і
ванільний цукор, ретельно перемішати. Ізюм викласти в тісто, перемішати, знову поставити в тепле місце не менш ніж на годину. Форму для паски змастити вершковим маслом, викласти тісто, щоб воно закривало форму лише на одну третину. Залишити тісто у формі на півгодини на плиті, щоб воно ще злегка підійшло. Випікати паску в розігрітій духовці до готовності. Час випікання залежить від розміру форми. Для глазурі збийте білок з цукром (на 1 білок 1 / 2 ст. Цукру) і полийте нею паску. Зверху паску можна посипати маком, подрібненими горіхами, кондитерської посипкою.
Варення з кульбаби (рецепт Віти Рижкової)
Інградієнти: 400 голівок кульбаби; 2 лимона; 1,5 кг цукру; 1л.води
Приготування: лимони
разом зі шкуринкою порізати і варити 10 хв.з квітками кульбаби, настоювати
добу- потім масу відчавити, настій процідити, додати цукор і варити до
готовності,гаряче варення розлити в банки
|
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|